Kalender 2018
jan feb maa apr
mei jun jul aug
sep okt nov dec

Kalender 2019
jan feb maa apr
mei jun jul aug
sep okt nov dec

Contactadres

Agenda voor januari 2018

2018-01-20: "OrchideeŽn in Nieuw Guinea" door Paul Noben

Bij een drankje, aangeboden door de vereniging, beginnen we ons eerste weerzien in dit nieuwe jaar met het uitwisselen van de nieuwjaarswensen.

Voor de eerste voordracht, hebben we iets speciaals uitgezocht en maken we een zijsprong naar een andere plantenfamilie.

Paul Noben neemt ons mee op zijn expedities doorheen Irian Jaya, het westelijke deel van Nieuw-Guinea. Het land heeft een enorm aantal orchideeŽnsoorten, ongeveer 3000. We maakten in 1996 voor het eerst kennis met dit land en het was net of we terug in het stenen tijdperk kwamen. In 2003 vlogen we terug en kwamen we toevallig terecht bij een tentoonstelling met allemaal planten die inde omliggende oerwouden verzameld waren. We vlogen met een missievliegtuig naar het onbereikbare binnen en zagen vreemde gebruiken bij deze, in zeer moeilijke omgeving levende Papua‘s, maar ook vreemde orchideeŽen vonden we daar.

Start van de voordracht om 14:00 uur, iedereen welkom vanaf 13:15 uur in lokaal Lazaret van ‘t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199 te Wijnegem.